Ενα φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι στα Μέγαρα

Αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι, Βρίσκεται μέσα στις πεδιάδες της Αττικής. Είναι ένα οίκημα απλό, μικρό σε όγκο με μεγάλη θέα στην κοντινή οροσειρά Γεράνεια και τη γύρω περιοχή των Μεγάρων.

09 Residence In Megara

Οι πελάτες, είναι ένα ζευγάρι, που πλησίασε τους αρχιτέκτονες για ένα σπίτι μέσα σε οικόπεδο που είχαν στην κατοχή τους, το οποίο ήδη περιείχε 300 ελαιόδεντρα. Το σχέδιό τους ήταν να κατασκευάσουν ένα δεύτερο σπίτι και να αφήνουν την Αθήνα πίσω τους, για ένα πιο ειρηνικό σκηνικό.

16 Residence In Megara

Το σπίτι έχει τριγωνικό σχέδιο και χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Δύο κλειστούς χώρους και δύο ανοικτές αυλές. Το βορινό τμήμα περιλαμβάνει ένα ενιαίο χώρο ως καθιστικό , τραπεζαρία και κουζίνα. Μια συνεχής γυάλινη πρόσοψη εξασφαλίζει ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι και διατηρεί στο έπακρο την γραφική θέα (οι χώροι διαβίωσης προσανατολισμένη προς τα βουνά).

08 Residence In Megara

Στο Νότιο τμήμα μια μικρότερη είσοδος έχει θέα στις πεδιάδες των Μεγάρων και οδηγεί στα πιο απόκρυφα μέρη του σπιτιού. Εδώ, υπάρχει ένα master υπνοδωμάτιο που βρίσκεται δίπλα σε ένα δωμάτιο με ξεχωριστό μπάνιο. Τοίχους από μπετόν, με κενά που φιλτράρουν το φως μέσα. Έπίσης έχει ένα διάδρομο που συνδέει δύο διακριτά τμήματα του σπιτιού.

03 Residence In Megara
Οι τοίχοι από μπετόν και το δάπεδο βάφονται με διαφανή γήινα χρώματα βαφής. Ζεστό ξύλο από μαόνι χρησιμοποιείται εκτενώς μέσα για την επίπλωση με έπιπλα κατά παραγγελία. Η σιδερένια καμινάδα γίνεται επίσης μια πλήρως λειτουργική εστία. Ο θερμός αέρας κυκλοφορεί για να θερμάνει το σπίτι, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στο χαμηλής ενέργειας έργο.

02 Residence In Megara
Δύο υπαίθριες αυλές, συνδέουν το εσωτερικό του σπιτιού με τη φύση, και συμβάλλει επίσης στη φυσική ψύξη του σπιτιού και εξαερισμού. Το σπίτι αυτό λοιπόν είναι σχεδιασμένο τόσο για τη διατήρηση της ενέργειας όσο και για το οπτικό αποτέλεσμα.          

01 Residence In Megara

Η κατοικία αυτή με σεβασμό στη φύση έχει βάλει υποψηφιότητα για το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Mies van der Rohe Award 2015.

 

 

Υπηρεσίες