Επαναστατική μέθοδος κατασκευής δρόμων

Από το ξεκίνημα της εφαρμογής του στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, το νέο αυτό υλικό έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο. Αυτό το έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στοχεύει στην ανάπτυξη της πειραματικής έννοια της poroelastic ασφάλτωσης (PERS) σε ένα εφικτό μέτρο της ελαχιστοποίησης του θορύβου. Δοκιμές στην Ιαπωνία και τη Σουηδία έχουν καταδείξει ότι οι ακραίες μειώσεις θορύβου μπορεί να επιτευχθούν (μέχρι 12 dB (A)) σε σύγκριση με το κοινό πυκνό ασφαλτικό σκυρόδεμα ή τα πεζοδρόμια. Ωστόσο αυτές οι λύσεις θεωρούνται ακριβές και ενοχλητικές.

Danish Test Track Kalvehave June 2013

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του νέου τύπου οδοστρωμάτων, εφευρέθηκε στη Σουηδία στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Αποτελείται κυρίως από κόκκους καουτσούκ από ανακυκλωμένα ελαστικά αυτοκινήτων, συνδεδεμένο με μία συνθετική ρητίνη, όπως η πολυουρεθάνη. Μπορεί επίσης να περιέχει ανόργανα υλικά (πέτρα αδρανή) και χημικά πρόσθετα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της αντιολισθηρότητας, όπως δοκιμάστηκε στην Ιαπωνία και τη Σουηδία σε προηγούμενα έργα. Δεν περιέχει πίσσα. Μέχρι στιγμής, η ανεπαρκής αντοχή του υπήρξε το κύριο εμπόδιο για τη χρήση του ως μέτρο μείωσης του θορύβου, και αυτό εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα

Polish Test Track Krakow September 2014

Αυτό το έργο έχει προγραμματιστεί για μια περίοδο έξι ετών και συνολικού προϋπολογισμού ύψους 4,5 εκατ €. Επίσης εμπλέκονται δώδεκα συνεργάτες από επτά ευρωπαϊκές χώρες που συνεργάζονται σε αυτό το έργο, συμπεριλαμβανομένων και των ερευνητικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων που εκπροσωπούν τους κλάδους της βιομηχανίας.

Swedish Test Tracks Linkoeping September 2014

Στο πρώτο μισό του έργου, τα δύο υποσχόμενα μείγματα έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο. Σε αυτή τη φάση υπάρχουν πειραματικές δοκιμές των μειγμάτων σε μικρή κλίμακα (πίστες δοκιμών συνήθως 10-50 τ.μ.) Η πρώτη ολοκληρωμένη πίστα δοκιμών χτίστηκε στο Kalvehave στη  Δανία τον Ιούνιο του 2013, με μήκος 75 m, πλάτος 3,5 m και πάχος 4 cm, αλλά αυτό το κομμάτι της δοκιμής αντικαταστάθηκε τον Ιούνιο του 2014 χρησιμοποιώντας ένα βελτιωμένο μείγμα. Τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2014 υπάρχουν τέσσερις ολοκληρωμένες πίστες δοκιμών που έχουν κατασκευαστεί στο Βέλγιο, τη Σουηδία (δύο) και την Πολωνία, με μήκος που κυμαίνεται μεταξύ 24 m έως 75 m. Αυτές αποτελούνται από μερικώς διαφορετικά μείγματα και είναι κατασκευασμένες με διαφορετικούς τρόπους και σε δρόμους που μεταφέρουν διαφορετικούς όγκους κυκλοφορίας. Οι πίστες δοκιμών φαίνονται πολύ ωραίες μέχρι στιγμής και η μείωση του θορύβου σε σύγκριση με τα συμβατικά πεζοδρόμια και τις ασφάλτους είναι αξιοσημείωτη (σε μία περίπτωση 11 dB). Ένα εντατικό πρόγραμμα παρακολούθησης έχει ξεκινήσει σε καθεμία από τις πίστες δοκιμών, προκειμένου να εξαχθούν ως το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από αυτές σχετικά με τη μείωση του θορύβου, την αντοχή, την ολισθηρότητα, την αντίσταση κύλισης, την απόδοση τον χειμώνα, κ.λπ.

Υπηρεσίες